Akbank vadeli mevduat hesabı açmak için Akbank internet bankacılığı ya da Akbank mobil bankacılık uygulamasına sahip olmanız yeterlidir. Eğer ki Akbank müşterisi iseniz direkt olarak mobil bankacılık uygulamasına giriş yaparak ‘Hesaplarım’ menüsünden ‘Vadeli Hesap Aç’ butonuna tıklayarak kolay ve pratik bir şekilde Akbank vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz. Bununla birlikte vadesiz hesabınızdaki nakit parayı vadeli hesabınızda kullanarak faiz kazancı elde edebilirsiniz.
Akbank vadeli hesap açma işlemi için limit miktar, standart vadeli mevduat hesabı ve serbest vadeli mevduat hesabı için değişiklik gösterir. Standart vadeli mevduat hesap çeşidinde faiz oranları 10.000 TL – 1.000.000. TL aralığında ve 32 günden 35 güne olan vadelerde geçerlidir. Serbest vadeli mevduat hesabı açma limiti ise 1.000 TL’dir. 1.000 TL ve üzeri miktarlarda açılan vadeli mevduat hesaplarında ise uygulanan faiz oranı güncel faiz oranlarıdır.
Akbank Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranları Nedir?
Akbank Bankası için vadeli mevduat hesabı faiz miktarları, serbest vadeli mevduat hesabı ve standart vadeli mevduat hesabı için farklılık gösterir. Serbest vadeli mevduat hesabı için faiz oranı % 9 değerindedir. Standart vadeli mevduat hesabı için faiz oranı ise ilk hesap açılışına özel olarak % 10 değerindedir. Fakat bu faiz oranları belirli günler için uygulanmaktadır. Daha kısa ya da uzun süre vade ile yatırılan standart vadeli mevduat ürünü sahiplerine daha düşük faiz oranları verilir.
40 gün boyunca 1.000.000 TL’ye kadar açılan her vadeli hesap ile kazanç sağlanabilmektedir.
Bu hesap 1 yıldan daha fazla vadeli açılırsa % 0 stopaj, 181 – 365 gün vadeli açılırsa da % 3 oranında stopaj avantajları vardır.
Akbank Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri Nelerdir?
Akbank vadeli mevduat hesabının öne çıkan yönleri şunlardır:
Vade süresini ihtiyacınıza göre 7 günden 400 güne kadar belirleme kolaylığı sağlar.
Vade sonlarında aynı vade ve güncel liste faiz oranları ile otomatik olarak belirlenmiş olur.
Hâlihazırda işleyen faizi, vadesi hesaba aktarıp isteğiniz doğrultusunda kullanma imkânına sahiptir.
Akbank vadeli mevduat hesabı, sabit getirili olduğundan vade sonuna kadar piyasadaki faiz hareketlerinden etkilenmez.
1, 3, 6 ve 12 ay vadeli hesapların yanında, 400 güne kadar istenilen gün sayısı Akbank vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz.
Hesap açmak için birçok seçenek mevcuttur. Bütün Akbank şubelerinden, Akbank mobil bankacılık uygulaması ve Akbank internet bankacılığından vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz.
Hesap açmak için alt limit miktarı 100 TL değerindedir.
Vadeli mevduat hesabındaki hesap hareketleri Akbank internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulaması üzerinden her zaman kontrol edilir ve takip edilebilir.
Aynı zamanda vade sürelerine göre stopaj oranları değişiklik gösterir. Bu stopaj oranları da Akbank vadeli mevduat hesabında şu şekildedir:
Vade süresi 1 yıldan uzun ise stopaj oranı % 0’dır.
Vade süresi 1 yıl ve 1 yıla kadar ise stopaj oranı % 3’tür.
Vade süresi 6 ay ve 6 aya kadar ise stopaj oranı % 5’tir.
Akbank Nar Hesabının Özellikleri Nelerdir?
Akbank Nar Hesabı öne çıkan yönleri su şekildedir:
Tüm bankacılık işlemleri Nar Hesabı ile gerçekleştirilir.
Sizden başka kişiler için ek hesap açılma imkânı vardır.
Vade sorunu olmadan küçük miktardaki tutarlarının için bile faiz kazanma şansı verir.
Akbank Nar Hesabı’na, Akbank şubelerinden ya da 444 25 25 veya 0 850 222 25 25 Akbank telefon şubelerinden ulaşabilirsiniz.
Vadeli Mevduat Hesabının Faiz Getirisi Nasıl Hesaplanır?
Mevduat hesabının faizinin hesaplanması işlemi tek bir formüle dayanır. Bu formül günlük, aylık ya da yıllık faiz hesaplanması olarak farklılık gösterir. Bu formüller:
Günlük faiz getirisinin hesaplanması için şunlar uygulanılır:
Günlük Faiz Getirisi= ( Ana Para / 100 ) x ( Faiz Oranı / 365 ) x Gün Sayısı
Aylık faiz getirisinin hesaplanması için şunlar uygulanılır:
Aylık Faiz Getirisi= ( Ana Para / 100 ) x ( Faiz Oranı / 12 ) x Ay Sayısı
Yıllık faiz getirisinin hesaplanması için şunlar uygulanılır:
Yıllık Faiz Getirisi= ( Ana Para / 100 ) x ( Faiz Oranı ) x Yıl Sayısı
Bankaların Verdiği Faiz Miktarları Nelerdir?
Bankaların vadeli mevduat hesabı için verdikleri faiz oranı, şunlardır:
ING Bankası’nın vadeli hesap faiz oranı % 19’dur.
Odeabank’ın vadeli hesap faiz oranı % 19,25’dir.
Burgan Bank’ın vadeli hesap faiz oranı % 19’dur.
Anadolubank’ın vadeli hesap faiz oranı % 19,5’dur.
Fibabanka’nın vadeli hesap faiz oranı % 19,5’dur.
Alternatif Bank’ın vadeli hesap için verdiği faiz oranı % 19 civarındadır.
QNB Finans Bankası’nın vadeli hesap için verdiği faiz oranı %18,65 civarındadır.
Halkbank’ın vadeli hesap faiz oranı % 18’dir.
Vakıfbank’ın vadeli hesap faiz oranı % 18’dir.
Yapı Kredi Bankası’nın vadeli hesap faiz oranı %17,25’dir.
Cepteteb Bankası’nın vadeli hesap faiz oranı % 17’dir.
Ziraat Bankası’nın vadeli hesap faiz oranı % 17’dir.
Akbank’ın vadeli hesap faiz oranı % 16,50’dur.
ICBC Bankası’nın vadeli hesap faiz oranı % 16,5’dur.
Vadeli Mevduat Hesap Çeşitleri Nelerdir?
Vadeli hesapların türleri şunlardır:
Vadeli Türk Lirası ve Döviz Hesabı: Birikim için en çok tercih edilen yollardan biri olan vadeli TL ve döviz hesabında faiz getirisi yatırılan para üzerinden sağlanır.
Vadeli Altın Hesabı: Birikim için en çok tercih edilen yollardan biri de vadeli altın hesabı yöntemidir. Vadeli altın hesabı, gram üzerinden açılır ve faiz getirisi de bunun üzerinden gerçekleşir.
E-vadeli Hesap: Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bankaların internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden açılan bir vadeli hesap türüdür. Aynı zamanda bankadan bankaya değişmek ile birlikte bazı bankalarda e-vadeli hesabın daha çok faiz getirisi bulunmaktadır.
Dönem Ödemeli Mevduat Hesapları: Bu mevduat hesap çeşidinde vade süresi bir yıldır ve belirli zaman aralıklarında banka müşteriye faiz getirisi verir.
Hoş Geldin Vadeli Hesabı: Bankada ilk defa vadeli mevduat hesabı açtıran müşterileri için geçerli bir vadeli hesap çeşididir. Bu vadeli hesapta ise ilk defa vadeli hesap açtıran müşteriler için faiz oranı daha yüksek bir şekilde belirlenmiştir.
Vadeli Birikim Hesabı: Bu vadeli hesap çeşidinde bankaların sunduğu vade süresi 1 günlüktür. Müşterinin vadeli mevduat hesabına yatırdığı para günlük bir işlem görür. Bu şekilde günlük faiz getirisi olmaktadır. Vadeli birikim hesabında diğer vadeli mevduat hesabına göre daha az faiz getirisi olmaktadır. Fakat aynı zamanda para günlük olarak çekilebilir.
Akbank Altın Mevduat Hesabının Özelliği Nedir?
Akbank altın mevduat hesabının öne çıkan yönleri altında kazanmayı düşünen ve yatırım opsiyonları arasından mevduatı tercih eden müşteriler için geliştirilmiştir. Akbank altın mevduat hesabı ile TL, Euro ya da Dolar gibi gram cinsinden alınacak altınları değerlenir. Akbank vadeli mevduat hesabı özellikleri ile bu işlemler kolay bir şekilde gerçekleşir.