Yapı Kredi Bankası esnaf kredi başvurusu ve koşulları ile kolay bir şekilde başvurulabilmektedir. Yapı Kredi esnaf kredisi başvurusu ve şartları şu şekilde verilmiştir:
İnternet üzerinden başvuru yapma: Bu başvuru yöntemi Yapı Kredi Bankası müşterileri için geçerlidir. Yapı Kredi internet sayfası üzerinden başvuru yapılarak şubeden ve kurumsal internet şubesinden kredi kullanılabilmektedir.
Kurumsal internet şubesi üzerinden başvuru yapma: Yapı Kredi müşterilerinden şahıs işletmesine sahip kişiler için geçerlidir. Kurumsal internet şubesinden eşit taksitli ticari krediye başvurularak şubeye gitmeden hafta sonu da dâhil olmak üzere her zaman kullanılabilmektedir.
Yapı Kredi mobil bankacılık üzerinden başvuru yapma: Yapı Kredi Bankası müşteriler için geçerli bir başvuru yöntemidir.
Yapı Kredi müşteri hizmetleri üzerinden başvuru yapma: 444 0 448 kurumsal müşteri iletişim merkezi aranarak kolay bir şekilde başvuru yapılabilir. Kredi, şubeden ve kurumsal internet şubesinden kullanılabilmektedir.
Yapı Kredi KOBİ Kredisi Başvurusu ve Şartları Nelerdir?
2021 yılı Yapı Kredi Bankası KOBİ başvuru ve şartları şu şekildedir:
Daha önceden KOBİ fırsatından yararlanmamış olmak
Başvuru anında iş yerinin çalışıyor durumda olması
Başvuru tarihinde iş yerinin vergi kaydı bulunması
KOBİ’nin KOSGEB kaydı oluşturmuş olması
KOBİ’nin KOSGEB kaydındaki beyannamesi güncel bir şekilde olması önemlidir. Aksi takdirde başvurunun geçersiz sayılma ihtimali çok yüksektir.
Bankalar ile yapılan anlaşmalarda belirtileceği gibi daha önceden kullanılan kredi ya da kredi kartı borçlarının diğer yıla sarkmaması ya da işletmecinin kredi kartı borcu yüzünden kara listede bulunmaması
Yapı Kredi Bankası KOBİ Kredi Çeşitleri Nelerdir?
Yapı Kredi KOBİ kredileri şu şekildedir:
Nakit Destek Kredisi: İşletme sermayesi, makine yatırımı, ofis ekipmanı gibi çeşitli konularda Kobi’lere yardımcı olan bir kredi türüdür. Bu kredi 36 aya varan vade seçenekleri sunmaktadır.
Makine Donanım Kredisi: Sektör fark etmeksizin Kobi müşterilerine verilen makine, ekipman ve donanım gibi ihtiyaçlara yönelik olan bir kredi çeşididir. Ödeme yöntemi ayda bir, üç ayda bir, altı ayda bir ve altı aya kadar ödemesiz kredi kullanım imkânı ile gerçekleştirilebilir. Ayrıca 60 aya kadar vade seçeneği mevcuttur.
İmalat Destek Programı: İmalat destek programı başlığı altında 7 adet farklı kredi çeşidi vardır. Bunlar; yatırım destek kredisi, araştırma – geliştirme (AR-GE) ve inovasyon kredisi, fuar ve sergi katılım destek kredisi, ofis – ekipman kredisi, araç ve filo kredisi, dönemsel çalışan kredisi ve fikir benim kredisidir.
Turizm Kredisi: Turizm sektöründe geliri değişken olan Kobi müşterilerine tüm yatırım ihtiyaçlarının karşılanması için verilen bir kredidir. Her yıl en az 4 taksit ödenecek şekilde ayda bir, üç ayda bir ve altı ayda bir ödeme imkânı sunmaktadır.
Sezona Hazırlık Kredisi: Turizm sektöründe hizmet veren otel, pansiyon gibi küçük ve orta işletmeye sahip Kobi müşterilerine verilen kredidir. Ödeme yöntemi ise ayda bir, üç ayda bir, altı ayda bir ya da altı aya kadar ödemesiz kredi ödeme seçenekleri sunar.
Kadın Girişimci Kredisi: Bu kredi % 51 ve üzeri hissesi kadın ortağa ait firmalara özel tasarlanmıştır. Kredi dosya masrafında % 50 indirim imkânı sunan Yapı Kredi Bankası’nın kredi ödeme yöntemi ayda bir, üç ayda bir, altı ayda bir ya da altı aya kadar ödemesiz kredi kullanım imkânı sunar.
Taşıt Kredisi: Bu kredi çeşidi 48 aya kadar vade seçeneği sunar.
Taksi Kredisi: Bu kredi azami kredi vadesi araç yenilemelerinde 48 ay, diğer nakit ihtiyaçlarda ise 16 aydır.
Franchising Kredisi: Ticari faaliyetlerde franchising yöntemi kullanan Kobi müşterileri için tasarlanmış kredi çeşididir. Ödeme yöntemi ise ayda bir, üç ayda bir, altı ayda bir ya da altı aya kadar ödemesiz kredi ödeme seçenekleri sunar.
Diğer Nakit Krediler: Bu kategori ise işletmenin kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulmuştur. Bunlar; spot kredi, ıskonto – iştira kredisi ve esnek ticari hesaptır.
Yapı Kredi esnaf kredisi başvurusu ve şartlarını sağlayan kişiler, bu kredi çeşitlerinden faydalanabilmektedir.
Az yatırım ile çok miktarda üretim yapmak ve daha fazla miktarda çeşitlilik sağlamak
Teknoloji ile daha fazla olanaklara sahip olunduğundan dolayı teknolojik yenilikleri kullanmak
Düşük yatırımlı işlerde istihdam imkânı oluşturmak,
Gelir dağılımındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Dolayısıyla birçok kişinin önündeki engeller ortadan kalkar, bu da KOBİ avantajlarından biridir.
Talep değişikliğine daha kolay uyum sağlamak
Büyük işletme ve iş yerlerinin tamamlayıcısı olmak
Bölgeler arası dengeli bir biçimde kalkınma imkânı sunmak
Ekonomik dalgalanmalardan daha az bir şekilde etkilenmek
Yapı Kredi esnaf kredisi başvurusu ve şartlarına uyan esnaflar, bu avantajlardan yararlanabilir ve kredi alabilmektedir.